İcra ve iflas hukuku, alacaklının alacağına en kolay ve en hızlı yollardan kavuşabilmesi için devlet gücünden yararlanma imkânı sağlayan bir hukuk dalıdır. Borcunu zamanında ödeyemeyen ve ya ödemek istemeyen bireylere karşı alacaklı kişinin talebi üzerine icra müdürlüğünde yapılacak olan işlem …
Deneyimli Boşanma Avukatı
Zaman ilerledikçe ilişkilerde ki sorunlar artmakta ve ülkemizin genelinde evlilikler de boşanma oranı artmaktadır. Bu sebepten siz de muzdaripseniz yapacak en iyi şey dava açmadan önce deneyimli bir boşanma avukatından danışmanlık almalısınız. Dava sürecince izleyeceğiniz yolları size gösterecek ve size …
Boşanmada Nafaka
Boşanmada Nafaka Alınması Nafaka, boşanma davası sürerken ya da sonuçlandıktan sonra eşlerden maddi güçlük yaşayacak olan kişiye bağlanan ve her ay ödenmesi gereken paradır. Her nafaka türü için farklı şartlar vardır ve nafakanın alınabilmesi için bu şartların yerine getirilmesi gerekir. …
Medeni Usul Hukukuna Hakim Olan İlkeler
Medeni usul hukukuna egemen olan temel ilkeler eski HUMK’da yer almazken yeni HMK’de düzenlenmiştir. Bu ilkeler HMK’de derli ve toplu olarak gösterilmiştir. Tasarruf İlkesi Bu ilke uyarınca hakim bir davaya ancak taraflarca istenmesi halinde bakar. Bu yüzden kimse kendi lehine …
Yoksulluk Nafakası Dilekçesi
Yoksulluk Nafakası Yoksulluk nafakası, boşanma davası açarken istenebileceği gibi boşanma davası esnasında veya boşanma davası kesinleştikten sonrada istenebilir. Ancak boşanma davası kesinleştikten sonra en geç 1 yıl içinde yoksulluk nafakası istenmelidir. Yoksulluk nafakası talep eden eşin diğer eşten daha az …
Borca İtiraz Dilekçesi
Borca İtiraz Nasıl Yapılır? Genel haciz yoluyla yapılan takiplere itiraz, tebliğ alındıktan sonra 7 gün içinde ilgili icra dairesine yapılmalıdır. Borca itiraz edildiğinde alacaklı, itirazın kaldırılması veya itirazın iptali davası açmalıdır. Genel haciz yolunda yapılan borca itiraz takibi kendiliğinden durdurur. …
Velayet Davası
Velayet Davası Nedir Velayet davası boşanma sonucunda çocukların temsili konusunda anne ve babanın hak ve yükümlülükleri alması anlamına gelir. Velayet çocuğun korunmasını hedefleyen bir durumdur. Çocukların kişiliklerinin ve mallarının korunması için velayet sistemi ile hak ve yükümlülüğünün anneye mi babaya …
Anlaşmalı Boşanma
Anlaşmalı Boşanma Nedir? Anlaşmalı boşanma evliliğin her iki tarafın anlaşması sonucu sonlandırılmasıdır. Anlaşmalı boşanma Aile Hukukunda yer alan boşanma davasıdır. Bir diğer boşanma şekli çekişmeli boşanmadır. Anlaşmalı Boşanma davası ile boşanmanın gerçekleştirilebilmesi için her iki tarafın boşanma için istekli olması …
Tazminat Davası
Tazminat Nedir Ve Tazminat Davası Türleri? Maddi ve manevi durumlarda görülen haksızlık karşısında zararın karşılanması adına başvurulması gereken hukuki bir yoldur. Kişiler haksızlık gördüğünü düşündüğü bir zamanda tazminat davası açabilmektedir. Haklarını hukuk yönünde aramak daha doğru bir karardır. Tazminat davası …
Kıdem Tazminatı
Kıdem Tazminatı Nedir? Kıdem tazminatı çalışanın herhangi bir sebep ile işten ayrılması durumunda işverenin işçiye çalıştığı gün oranında demek zorunda olduğu ücrettir. Kıdem tazminatının ödenmesinde belli şartlar kanun ile düzenlenmiştir. Çalışanın sebepsiz bir şekilde kendi isteği ile işten ayrılması durumunda …